torsdag 23 augusti 2012

Välbesökt och uppskattad sommarfest på Olstorpet

Marie Pålsson och Susanne Alterbäck satte männen på plats i styrketävlingen.

Mycket folk kom till sommarfesten på Olstorpet utanför Vistträsk förra lördagen för att ha trevligt och avnjuta en surströmmingsbuffé.
På kvällen utsågs Olstorptes starkaste. Det blev två kvinnor; Marie Pålsson Nybyn och Susanne Alterbäck, Stockholm, som satte männen på plats.

Regnet som föll under dagen hade ingen avskräckande effekt. Många tog chansen att njuta av både mat och underhållning i form av trubaduren Janne Martinsson.

Bastuflotten blev populär under kvällen.

På kvällskvisten var bastuflotten bokad och det badades för fullt. Dessutom anordnades en stafett för alla som ville vara med. Först skulle det kläs på en arbetsoverall och cykelhjälm. Sedan fick delatagarna springa vidare och spika ner en spik och som avslutning hämta en mugg med vatten (muggen hade hål i botten). Det gällde att springa så fort som möjligt till sina lagkamrater och fylla en bunke. Hela laget skulle genom denna procedur - och det lag med mest vatten vann naturligtvis.

Stafetten lockade till många skratt. De tävlande tog alla chanser till fusk och bus.

En hel del hjärtligt fusk och bus förekom och därför var det lite svårt för domarna att utse någon direkt vinnare – men himmelens roligt var det och många skratt bjöds det på!
Klockan 21.00 så skulle Olstorpets Starkaste utses. Många trodde sig vara bäst och starkast. Men de slutliga vinnarna var begravningsentreprenören Marie Pålsson och polisen Susanne Alterbäck.

Surt sa karlarna! :)

Tävlingen bestod i att förflytta en stor tunna, vikt 200 kilo, runt en bana på tid. Förutsättningarna var inte de bästa eftersom regnet hade gjort gräset blött och halkigt.

Nästa år kommer Olstorpets Starkaste tillbaka och skall försvara sin titel.

En saftig surströmmingsklämma.

Fortsättningen på kvällen blev fantastisk!

Gästerna dansade in hösten och när portarna stängdes så hade klockan passerat midnatt för länge länge sedan.

Det blev en härlig avslutning på en fantastisk sommar med mysiga gäster från hela världen.

Olstorpet har givetsvis fortsatt öppet för boende plus aktiviteter och möjlighet för alla att avnjuta en god bit mat.