söndag 8 juli 2012

Välbesökt Vistträskdag


Lars-Johan Olofsson, Vistträsk IF
856 paltar hade strykande åtgång, fikat sinade och våffelsmeten från Muskus tog slut. Uppskattningsvis drygt 300 besökare utmanade vädrets makter när Vistträskdagen gick av stapeln under lördagen. 
I samma takt som regnet minskade, ökade antalet besökare.
- Vi har blivit av med nära 200 hamburgare, så det har varit oväntat mycket folk här idag, sade Lars-Johan Olofsson som representerade Vistträsk Idrottsförening.


Nilssons butiken hade både fyndbodan och fyndtältet öppet, och där firade även Bohlins BMM sitt tioårsjubileum genom att anordna diverse tävlingar. Mest populärt var det att hänga i ett par arbetsbyxor under så lång tid som möjligt. Dan Lindström ledde länge med 97 sekunder, tills Johannes Hortlund precis innan avslutningen kom in i leken och visade vart skåpet skulle stå. Han segrade med sina 109 sekunder hängande i byxbenen.

Välbesökt var även Motorklubben i Brandstation, där man hade ordnat visning av bilar och motorcyklar av varierande ålder. Dennis Furtenbach hade med sin Ford Taunus från -65 och förevisade gärna olika finesser;
- Man växlar mellan hel- och halvljus med en knapp på golvet. Det fanns även vindrutespolning som tillval på den är modellen, men just min bil har inte det. Däremot har den lyxen att passagerarna har ett fotstöd i form av ett fastsvetsat rör. Det är inte illa!

Filip med pappa Dennis Furtenbach visade upp en riktig Veteran.

I sedvanlig Vistträsk-anda erbjöds en hel del; bland annat fotboll, lotterier, tipsrundor, loppis, konstutställning, och i byns affär såldes äkta vårrullar. Tipspromenaden för vuxna vanns av Eva Norén som var ensam i topp med bara två fel. Alla barn som deltog fick pris.
I tävlingen ”gissa vikten på järnkulan” vann Fred Björk med sin imponerande gissning på 2 158g som bara skiljde sig ynka två gram mot den korrekta vikten 2 156g. Bohlins "gissa skruvarna i burken" vanns av Emilia Lindström som med sin gissning på 1085 var närmast det rätta antalet, 1263 stycken.
Sammanfattningsvis verkar både maten och arrangemanget ha fallit besökarna i smaken.

TEXT: Frida Sandman FOTO: Sara Bohlin och Frida Sandman

Fler besökare än väntat letade fram paraplyer och regnkläder.

Dan Lindström hade länge ledningen i "häng i byxan", men slutade till sist som tvåa med tiden 1,32. Vann gjorde Johannes Hortlund med tiden 1,49. 

 
Tävlingen "häng i byxan passade liten och stor - och var jobbigare än man tror!

Brandstation lockade med utställning av bilar och motorcyklar
Det var populärt att gissa antalet skruvar med Bohlins.

Se fler bilder, tagna av Maria Olsson, från byadagen nedan...